Prilej sau ispită? Școală practică pentru a discerne și a decide

pr. Silvano Fausti

25,00 lei

La lansarea cărții, pr. Marius Taloş, superior regional SJ, care a colaborat la traducerea în limba română, a spus: „Este o carte care răspunde multor întrebări, pentru orice iubitor de bine şi de frumos, de Dumnezeu şi de viaţă spirituală; un manual practic, ce ne învaţă să discernem şi să…

Informații suplimentare

Autor(i)

pr. Silvano Fausti

Traducător(i)

pr. Marius Taloș, SJ

Anul apariției

2014

Format

14,5×20,5

Nr. pagini

240

ISBN

978-973-674-121-0

Categorie:

Descriere

La lansarea cărții, pr. Marius Taloş, superior regional SJ, care a colaborat la traducerea în limba română, a spus: „Este o carte care răspunde multor întrebări, pentru orice iubitor de bine şi de frumos, de Dumnezeu şi de viaţă spirituală; un manual practic, ce ne învaţă să discernem şi să decidem, să alegem binele şi să-l putem urma”.

Preasfinţitul Florentin a vorbit despre pr. Silvano Fausti, pe care l-a cunoscut personal, amintind că a avut un exemplar din această carte în anul 2000, la trei ani după prima ediţie dintre cele patru apărute până în prezent: „Am citit-o cu multă bucurie, admirând limpezimea cu care puncta probleme esenţiale ale vieţii spirituale, făcând subtile deosebiri şi oferind reguli clare de discernământ şi decizie. Ca un bun călugăr iezuit, cu experienţă misionară în diferite colţuri ale lumii, Silvano Fausti a urmat în acest manual cartea de «Exerciţii Spirituale» a fondatorului Ordinului Iezuit, Sfântul Ignaţiu de Loyola. Arta pr. Silvano Fausti este aceea de a spune într-un mod relativ simplu aspecte complexe ale vieţii spirituale, a reliefa într-o manieră uşor umoristică şi, uneori, chiar ironică aspecte serioase şi grave, chiar pericole ale vieţii cotidiene. Cartea se caracterizează printr-un stil pedagogic care, în mod treptat şi cu abilitate, conduce sufletul cititorului spre un nou mod de viaţă, unul conştient, responsabil şi liber, în deplinătatea iubirii creştine lăsată de Domnul spre mântuirea sufletelor”. Preasfinţia Sa şi-a exprimat bucuria că volumul a apărut şi în limba română, mulţumind pr. Marius Taloş, directorului Editurii „Viaţa Creştină”, pr. Daniel Avram, tuturor celor care au colaborat pentru traducerea şi editarea acestuia.

Directorul Centrului „Manresa”, pr. Olivo Bosa SJ, a depus o mărturie despre faptul că mesajul cărţii lui Silvano Fausti este unul viu – vreme de nouă luni, în timp ce se lucra la traducerea volumului, pr. Bosa a făcut experienţa de a parcurge acest text printr-o meditaţie continuă săptămânală, alături de grupul de tineri participanţi la ciclul „Buna vestire la mănăstire”: „Prin aceşti tineri, textul a fost folosit ca rug de rugăciune; ei l-au transformat în viaţă, pentru că nu este un text de citit, ci unul de trăit”.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Prilej sau ispită? Școală practică pentru a discerne și a decide

25,00 lei