Pier Giorgio Frassati

Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu

7,00 lei

Pier Giorgio Frassati este tânărul erou al credinţei de a cărui viaţă Episcopul Ioan Suciu era îndrăgostit. În prefaţa la ediţia a III-a citim: „El a trăit Evanghelia, împlinind poruncile dumnezeieşti cu simplitate şi iubire: adoraţii la Isus Euharisticul, în faţa căruia petrecea nopţi întregi; cinstirea Preacuratei Fecioare Maria prin…

Informații suplimentare

Autor(i)

Fericitul Episcop Martir Ioan Suciu

Anul apariției

2002

Format

14×20

Nr. pagini

124

ISBN

973-9288-71-5

Categorie:

Descriere

Pier Giorgio Frassati este tânărul erou al credinţei de a cărui viaţă Episcopul Ioan Suciu era îndrăgostit. În prefaţa la ediţia a III-a citim: „El a trăit Evanghelia, împlinind poruncile dumnezeieşti cu simplitate şi iubire: adoraţii la Isus Euharisticul, în faţa căruia petrecea nopţi întregi; cinstirea Preacuratei Fecioare Maria prin Sfântul Rozar; angajare permanentă în ajutarea săracilor, fapte pe care le vom găsi oglindite atât de admirabil în cuprinsul acestei cărţi. Şi totul cu veselie şi iubire!”

În introducerea la ediţia a II-a, în anul 1943, Episcopul auxiliar Ioan Suciu scria: „Pier Giorgio a furat multe inimi, a întărit multe voinţe lâncede şi pe cărările întortochiate ale tinereţii s-a făcut călăuza multora. (…) Viaţa lui Pier Giorgio Frassati a fost un cântec de izbândă a virtuţii şi a frumuseţii morale. El nu şi-a aninat viaţa de nouri, ci de gândurile uriaşe ale credinţei şi nu a lăsat lumina în catehism, ci a vărsat-o în faptele vieţii sale. De aceea tinereţea lui nu-i ascunsă sub obroc, ci în luminar, ca să lumineze tuturor.”

Pier Giorgio s-a născut la Torino, la 6 aprilie 1901, Sâmbăta Mare a acelui an. În 1918 a intrat la Politehnica din Torino, pentru a se face inginer minier. A murit tot la Torino, la 4 iulie 1925, înainte de a-şi fi încheiat studiile. La 20 mai 1990, a fost proclamat Fericit de către Papa Ioan Paul al II-lea.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pier Giorgio Frassati

7,00 lei