Omul lăuntric. În miezul experienței spirituale creștine

pr. André Louf, Charles Wright

35,00 lei

„Această carte li se adresează celor însetați care caută calea spre izvor.” (Charles Wright) Scriind biografia părintelui André Louf, Charles Wright a scos la iveală articole inedite ale acestui călugăr, cu o deosebită ținută spirituală. Dorind să împărtășească și altora aceste perle spirituale, le-a reunit în această carte. André Louf […]

Informații suplimentare

Autor(i)

pr. André Louf, Charles Wright

Traducător(i)

Ana-Maria Răducan

Anul apariției

2024

Nr. pagini

214

Format

14×21,5

ISBN

978-973-674-222-4

Descriere

„Această carte li se adresează celor însetați care caută calea spre izvor.” (Charles Wright)

Scriind biografia părintelui André Louf, Charles Wright a scos la iveală articole inedite ale acestui călugăr, cu o deosebită ținută spirituală. Dorind să împărtășească și altora aceste perle spirituale, le-a reunit în această carte. André Louf își invită cititorii să-și descopere spațiul interior în care Spiritul Sfânt lucrează deja în fiecare dintre ei. Acest bijutier al interiorității susține de fapt că acest loc nu este doar apanajul misticilor: este bogăția fiecărui credincios care se străduiește să-l găsească. Pentru a ne conduce spre acest templu ascuns, abatele André Louf trece în revistă câteva etape: singurătatea, asceza interioară, însoțirea spirituală, trecerea prin încercări (ispite, eșecuri, boli). Această carte arată că spiritualitatea creștină este o comoară: o tradiție milenară a dat naștere unei arte a vieții interioare care așteaptă să fie redescoperită, dar mai ales practicată, întruchipată, trăită.

André Louf (1929-2010) a fost abatele mănăstirii cisterciene Sainte-Marie du Mont-des-Cats (nordul Franței) timp de 35 de ani. Scrierile sale, devenite clasice ale vieții interioare, îl fac unul dintre maeștrii spirituali ai creștinismului contemporan.

 Charles Wright, scriitor și jurnalist, a publicat biografia lui André Louf (Le chemin du coeur, Salvator, 2017). De asemenea, este autorul cărții Le chemin des estives (Flammarion, 2021).

Recenzii

  1. Lungu Gabriela

    Fac această recomandare de carte pe care am primit-o din partea unui prieten de suflet. Este foarte bine tradusă, un limbaj rafinat și amplu.
    Este o carte care mie mi-a deschis alte uși. Calea smereniei este o cale care eliberează chiar și din păcatul cel mai profund. Iar smerenia este pentru toți, nu doar pentru călugări. Și fiecare creștin este deja un rugător înainte de a se ruga, asta ne spune André Louf. O carte necesară tuturor!

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Omul lăuntric. În miezul experienței spirituale creștine

35,00 lei