Nu noi am făcut asta. În afara sentimentului de vinovăție

Roberto Pasolini

35,00 lei

Primul dintre cele trei volume care investighează legătura dintre libertatea omului și relația sa cu Dumnezeu, această carte întâlnește parcursul și întrebările fiecăruia dintre noi, căutând un „vinovat” care să poată fi responsabil de suferința, de răul, de oboseala existenței. Plecând de la texte biblice, care variază de la Grădina […]

Informații suplimentare

Autor(i)

Roberto Pasolini

Traducător(i)

Cristian Șoimușan

Anul apariției

2024

Nr. pagini

208

Format

14×21,5

ISBN

978-973-674-227-9

Categorie:

Descriere

Primul dintre cele trei volume care investighează legătura dintre libertatea omului și relația sa cu Dumnezeu, această carte întâlnește parcursul și întrebările fiecăruia dintre noi, căutând un „vinovat” care să poată fi responsabil de suferința, de răul, de oboseala existenței. Plecând de la texte biblice, care variază de la Grădina Edenului până la cea a Învierii, este reluată parabola experienței umane sub forma eșecului și a neîmplinirii, într-o perspectivă modernă și existențială. Sentimentul de vinovăție care îi cuprinde pe toți, credincioși sau mai puțin credincioși, ne plasează continuu în situația celor care trebuie „să-și ceară scuze” pentru că nu au reușit să se ridice la înălțimea umanității lor. Această confuzie profundă îmbracă diferite forme: ne simțim singuri, inadecvați, mediocri; suntem nerăbdători, necredincioși, idolatri; dar trăim și în durere (suntem muți, orbi, fugari), și, poate, Dumnezeu este singurul care ne privește cu certitudinea că, cine a vrut toate acestea, nu noi am fost. Prin această privire, Dumnezeu poate și vrea să ne scoată din sentimentul de vinovăție, dându-ne înapoi vederea, vorbirea și o cale de a  merge împreună.

Roberto Pasolini, născut la Milano în 1971, este călugăr franciscan din provincia Lombardia și preot. Biblist și profesor de Sfânta Scriptură, el îmbină activitatea academică cu o activitate pastorală intensă: participare la congrese teologice, întâlniri de formare, predicare de reculegeri și exerciții spirituale, însoțire spirituală. A publicat mai multe cărți care au fost foarte bine primite de către cititori: Amanti perché amati (Editura Tau, 2015); Fallire e non mancare il bersaglio (Editura EDB, 2017); Iniziazione alla preghiera (Editura San Paolo, 2024). La Editura Viața Creștină apare pentru prima data în limba româna o lucrare a autorului ce face parte dintr-o trilogie teologică și spirituală.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu noi am făcut asta. În afara sentimentului de vinovăție

35,00 lei