Isus. Iată omul

Bernard Sesboüé

33,00 lei

Un mare teolog iezuit ne vorbește despre identitatea umană a lui Isus. Credința creștină ne spune că Dumnezeu s-a făcut om pentru a intra într-o relație autentică cu noi. Isus este omul care, în umanitatea sa, s-a revelat pe sine ca Dumnezeu. Pentru aceasta, nu era suficient ca el să…

Informații suplimentare

Autor(i)

Bernard Sesboüé

Traducător(i)

Carmen Fotescu

Anul apariției

2022

Format

14,5 x 20,5

Nr. pagini

176

ISBN

978-973-674-203-3

Descriere

Un mare teolog iezuit ne vorbește despre identitatea umană a lui Isus. Credința creștină ne spune că Dumnezeu s-a făcut om pentru a intra într-o relație autentică cu noi. Isus este omul care, în umanitatea sa, s-a revelat pe sine ca Dumnezeu. Pentru aceasta, nu era suficient ca el să fie cu adevărat om, asumându-și în întregime condiția noastră umană, ci trebuia să fie, de asemenea, omul adevărat. N-am fi putut cunoaște adevărata sa identitate, dacă s-ar fi arătat ca un om de o mediocritate banală. Dar știm că el a fost un om desăvârșit. A îndrăznit să-și întrebe adversarii: „Cine dintre voi mă poate vădi de păcat?”. În această carte, părintele Bernard Sesboüé descrie comportamentul uman al lui Isus pentru a sublinia excelența sa unică. Isus împlinește desăvârșit vocația omului, și prin intermediul umanității sale ni se revelează ca Fiul lui Dumnezeu.

Părintele Bernard Sesboüé (1929-2021), iezuit francez, a fost unul dintre cei mai mari teologi ai secolului trecut. A intrat în Ordinul iezuit în anul 1948, hirotonit preot în 1960, iar din anul 1962, odată cu deschiderea Conciliului Vatican II, și-a început studiile doctorale la Roma despre Sf. Vasile cel Mare. În perioada 1974-2006 a fost profesor în cadrul Institutului iezuit din Paris, Centre Sèvres. A făcut parte din Comisia Teologică Internațională și din grupul de dialog ecumenic Groupe des Dombes. În 2011 a primit premiul Cardinal-Grente al Academiei Franceze pentru întreaga sa operă. Numeroasele sale scrieri teologice abordează în principal domeniile cristologiei și cel al istoriei dogmelor.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Isus. Iată omul

33,00 lei