Iubirea dezvăluită – mic tratat de creștere și trăire a credinței

Recenzii

Dacă ați fi întrebați ce vă vine imediat în minte când auziți cuvintele „Biserica Catolică”, ați răspunde oare: „o relație intimă cu Dumnezeu care mă iubește”? Dacă răspunsul este altul, atunci merită să citiți cartea semnată de Edward Sri, Iubirea dezvăluită, pentru că ea explică de ce această relație este motivația a tot ceea ce face și învață Biserica. Plecând de la acest fundament, autorul va folosi frumusețea tradiției catolice și învățăturile sfinților pentru a prezenta cele mai importante aspecte de credință ale Bisericii Catolice. În același timp, însă, trebuie spus că mai mult decât un demers intelectual, Iubirea dezvăluită este și o profundă reflecție spirituală și un ghid practic pentru a trăi credința în Cristos.

* * *

„Autorul își propune să răspundă [în cartea sa] întrebărilor; – ce înseamnă pentru mine a fi catolic și a aparține Bisericii Catolice? – care este temelia vieții mele de credință? Răspunsul este oferit la lumina versetului ioaneic: «Și noi am cunoscut și am crezut în iubirea pe care Dumnezeu o are către noi. Dumnezeu este iubire și cel ce rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el»” (cf. 1Ioan 4,16). Înțelegem, așadar, și rolul acestui catehism, acela de a ne ajuta să ne trăim mai profund credința ca fii iubiți ai lui Dumnezeu și astfel să dăm un sens ascendent pelerinajului vieții noastre, sensul mântuirii”.

PS Florentin Crihălmeanu
Episcop de Cluj-Gherla

* * *

„Parcurgerea acestei cărți duce la dobândirea unei imagini de ansamblu a ceea ce înseamnă a fi creștin catolic azi. Ceea ce ține împreună elementele constitutive ale acestei imagini este iubirea lui Dumnezeu petru om. Unicul lucru care mai rămâne de făcut este ca omul să privească imaginea întregii acțiuni a lui Dumnezeu. Această carte este rodul bucuriei autorului mișcat de ceea ce a văzut el în această imagine”.

Pr. Lect. Dr. Marius Grigore Furtună
Facultatea de Teologie Greco-Catolică
Cluj-Napoca