Să descoperim „Arta de a reîncepe”

Recenzii

A apărut la Casa de Editură „Viața Creștină” cartea lui Don Fabio ROSINI intitulată Arta de a reîncepe. Cele șase zile ale Creației și începutul discernământului, cu o Prefață de Marko Ivan RUPNIK. În format de 14,5×20,5 cm, cartea are 256 pagini și poate fi comandată pentru prețul de 28 lei de la Librăria „Viața Creștină”, sau de pe situl Viața-Creștină.ro.

Citim pe ultima copertă:

Viața e un șir nesfârșit de începuturi. Câteodată e greu să pornești iarăși. Ba chiar, după un eșec sau o încercare grea, poate ni se pare imposibil să o luăm de la capăt. Cartea de față demonstrează exact contrariul: e posibil să reîncepem, întotdeauna. Desigur, nu e ușor. E o artă care trebuie învățată cu smerenie și cu picioarele bine înfipte în pământ. În această artă vrea să ne inițieze don Fabio Rosini. O face cu un parcurs existențial și spiritual de regenerare și discernământ cadențat de cele șase zile ale relatării Creației. Într-adevăr, acest prim capitol al Bibliei, tocmai întrucât e scris de un popor care încerca s-o ia de la capăt, conține tot ce avem nevoie pentru a reporni. De aceea poate reprezenta un text „paradigmatic” pentru noi. Însă trebuie să acceptăm să „conjugăm” Cuvântul lui Dumnezeu cu viața noastră.

Astfel, pornind de la descoperirea primelor evidențe în ziua întâi și de la prioritățile din ziua a doua, trecând prin limitele celei de-a treia, distingând inspirațiile de sugestii și capitalizând haruri și umilințe, putem ajunge să ne reconstruim propria existență, eliberându-ne de „falsul sine”.