Fericirea propusă de Isus

Recenzii

Toți suntem pelerini în lume cu o singură dorință… Oare nu avem mereu impresia că viața noastră se îndreaptă consecvent într-o anumită direcție? Că suntem mereu în căutarea a ceva anume și că oricât am primi din acel ceva parcă nu este suficient? Despre ce este vorba? Desigur, despre FERICIRE!

Fericirea poate și descoperită sub multe forme în lume, dar toate acestea ale omenescului sunt limitate și de aceea ne tot schimbăm pasiunea pentru fericire cu alte nuanțe. Însă Isus, Dumnezeu adevărat și Om adevărat, pentru a ne ușura această căutare necontenită, ne-a învățat o serie de fericiri care la o primă lectură par rupte de realitatea pe care o cunoaștem și o înțelegem noi. Fericirile evanghelice sunt cu totul diferite de cele lumești pentru că ele, fiind de sorginte divină, ne invită să trăim în profunzime sfințenia vieții la care toți suntem chemați. Dacă vom accepta, vom împlini și vom aplica în viața noastră, fericirile lui Isus vor fi precum niște trepte la capătul urcușului cărora putem afla Paradisul.

Materialul de față își propune o aprofundare contemporană în varianta autorului a fericirilor dăruite de Mântuitorul ca ajutor pe calea desăvârșirii pentru că într-o bună zi, El Însuși va spune cu iubire „Fericiți cei care ascultă cuvântul lui Dumnezeu și-l împlinesc pe el”!

Conf. univ. pr. dr. Ioan Mitrofan