Dacă ai fi cunoscut darul lui Dumnezeu

Recenzii

„Acest părinte al fericirilor, încă din anul 1976, a scris deja multe cărți de spiritualitate, traduse în peste douăzeci de limbi. În această carte, el vrea să ne învețe ce înseamnă a primi, punând împreună articole și convorbiri pentru a spune esențialul.”

La Renaissance du Loir et Cher 

„Există autori pe care-i putem citi și asculta la nesfârșit și care ne ajută să creștem spiritual. Unul dintre aceștia este părintele Jacques Philippe, care are capacitatea de a fi un trezitor spiritual atent la umanitatea noastră. În cartea sa, Dacă ai fi cunoscut darul lui Dumnezeu, reușește, cu multă pedagogie, să trezească adevărata dorință de a se dărui iubirii lui Dumnezeu. O carte de pus în toate mâinile și, mai ales, în ale celor ce-și caută un sens, se caută pe ei înșiși, Îl caută pe Dumnezeu.”

Radio Notre Dame

Jacques Philippe s-a născut la 12 martie 1947, în Franța. În 1976 s-a alăturat Comunității Fericirilor. A petrecut apoi mai mulți ani în Ierusalim și Nazaret, adâncindu-se în studiul limbii ebraice și al rădăcinilor creștinismului. Din 1981 a studiat teologia și dreptul canonic la Roma, și tot acolo și-a început activitatea sa de îndrumător spiritual. În 1994 s-a întors în Franța, unde a avut diferite responsabilități. În ultimii ani s-a dedicat în principal îndrumării spirituale și predicării de reculegeri.