Carte de Rugăciuni

Recenzii

La Editura „Viața Creștină” a apărut, în condiții grafice deosebite, o nouă Carte de Rugăciuni (format 12×16,5 cm, 400 pagini, interior color, copertă color cartonată, cusută). Prețul unui exemplar este de 28,00 lei.

Vă prezentăm, în continuare, cuvântul-îndemn al Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu din prefața volumului:

„Rugăciunea este numită «respirația sufletului», căci, așa cum trupul trebuie să respire pentru a putea trăi, la fel, sufletul are nevoie de rugăciune pentru a fi viu.

«Doamne, învață-ne să ne rugăm» (Lc 11,1) – i-au cerut Apostolii lui Isus, iar Domnul i-a învățat rugăciunea «Tatăl nostru». Poate, adeseori, simțim și noi nevoia de a ne ruga și ne întrebăm: cum ar trebui să ne rugăm?, sau cui să ne rugăm?, sau care sunt rugăciunile unui bun creștin? Volumul Carte de rugăciuni vine să răspundă acestor întrebări, oferind rugăciuni ale Bisericii Catolice de astăzi, cu particularitatea Bisericii Greco-Catolice de a se putea bucura, deopotrivă, de tezaurul rugăciunilor din ritul latin, cât și de cel din ritul bizantin, care în zona transilvană au conviețuit de veacuri. Este o carte de rugăciuni pentru credincioșii creștini, care conține atât rugăciuni liturgice comunitare, cât și rugăciuni devoționale, personale sau particulare, la diferite intenții, în ocazii speciale sau în cinstea sfinților.

«Toate câte veți cere, rugându-vă cu credință, veți primi» (Mt 21,22) – ne spune și astăzi Isus. De aceea, această culegere de rugăciuni se adresează tuturor celor care sunt dornici să-și înalțe sufletul cu credință spre Dumnezeu.”