Familia creştină, icoană a legământului de iubire dintre Dumnezeu şi om

Recenzii

În contextul Anului Familiei în Eparhia de Cluj-Gherla, la Editura Viaţa Creştină din Cluj-Napoca a apărut o broşură de cugetări şi îndemnuri pentru familii, intitulată “Familia creştină, icoană a legământului de iubire dintre Dumnezeu şi om”. Având ca bibliografie de la Sfânta Scriptură la lucrări magisteriale precum Catehismul Bisericii Catolice sau documentele Conciliului Vatican II, şi la cărţi pentru familie cum ar fi “Cateheză despre căsătorie” a pr. Antonio Maria Sicari sau “Familia tradiţională” a pr. dr. Mihai Tegzeş, broşura oferă câte o cugetare sau un îndemn de meditat pentru fiecare zi a anului.

“Această succintă culegere de cugetări despre şi pentru familii este un prim rod al Anului Familiei, prin grija şi strădania rev. pr. Florin Bozântan, consilier teologic eparhial”, arată în Cuvânt înainte PS Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla. “Tocmai pentru că trăim în continuare într-un ritm al supervitezei şi al crizei de timp, aceste gânduri despre familie ar putea constitui o scurtă, practică şi sfinţitoare lectură de câteva minute zilnic, menită să reamintească tuturor nepreţuita valoare a familiei ca ‘celulă fundamentală’ a Bisericii şi a societăţii. Fie ca aceste gânduri să constituie un sprijin pentru toţi cei care doresc să trăiască autentic valorile creştine ale familiei, ajutând astfel instituţia familiei să-şi redescopere demnitatea şi respectul cuvenite în societate”.

Cităm din Rugăciunea Familiei de pe coperta IV: “Părinte veşnic, Creatorul şi Susţinătorul neamului omenesc, Te rugăm, priveşte plin de bunătate la căsnicia noastră şi o binecuvântează. Fă să domnească unirea şi pacea Ta cea sfântă în sânul familiei noastre. Depărtează de la noi orice neînţelegere, dezbinare ori ceartă. Dar cum nimeni nu e fără de greşeli şi slăbiciuni, Te rugăm, dă-ne răbdare să suportăm cu iubire greşelile şi slăbiciunile fiecăruia. Ajută-ne să fim pildă bună unul pentru altul şi mai ales pentru copiii noştri, pe care ni i-ai dat şi pe care vrem să-i creştem în iubirea Ta”.

Recenzie apărută pe BRU.ro