Pildele unui preot de țară (vol. 2)

Recenzii

Părintele Pierre Trevet revine cu un al doilea volum de pilde, chiar mai bine închegat și mai lejer decât primul. În această nouă culegere de parabole, părintele își continuă aprofundarea teologică a principalelor puncte ale crezului creștin, păstrând, în același timp, simplitatea expunerii. Pildele sunt încă mai savuroase, fără să-și piardă cu nimic profunzimea. Părinții, cateheții, predicatorii și simplii credincioși vor găsi în acest volum istorioare, anecdote, vorbe de duh și glume cu ajutorul cărora vor putea capta atenția ascultătorilor și ilustra anumite adevăruri teologice, sau, pur și simplu, se vor distra în spirit evanghelic. Această lucrarea permite recapitularea cu zâmbetul pe buze a celor mai importante învățături de credință.

Pierre Trevet este preot catolic aparținând diecezei franceze Puy-en-Velay. De mai mulți ani este realizatorul emisiunii „Pildele unui preot de țară” la postul catolic de televiziune KTO. Cărțile sale de pilde s-au vândut în peste 25 000 de exemplare.

Din introducere:

Această nouă cărticică […] parcurge întreg Crezul, începând cu „Creatorul cerului” și sfârșind cu „viața cea veșnică”, ilustrând aproape toate articolele de credință printr-o serie de anecdote autentice și de alegorii care ne smulg zâmbete. Scopul ei ar fi de a demonstra în continuare că a fi credincios nu este ceva trist și de a ne face să descoperim că, de fapt, „a noastră credință” rimează cu „vesela bunăvoință”.

Pr. Daniel Avram